Leder oktober 2016

Kalenderen siger oktober og der er fuld fart på semestret. Imens de førstestuderende forliger sig med Mckay, spreder panikken sig på femte semester blandt de kommende bachelorer og bachelorinder. Dårligt er strandsandet vasket af før vigtige overvejelser om folag-7rskningsdiskussioner, teoretiske analyserammer og metodiske problemstillinger melder deres ankomst. Tiden er knap og spørgsmålene mange; heldigvis er vi mange der allerede har været igennem møllen, og vi deler i dette nummer ud af tidligere bachelorstuderendes erfaringer med eksempler på forskellige opgavetyper og tilgange. Forhåbentligt kan de tjene til inspiration og som en hjælpende hånd sådan, at I alle kommer i mål, hvis ikke til december, så i andet eller tredje forsøg.

Som vi alle ved, er der ikke noget der dulmer eksamensstress end en lunken Ceres i FRED. En luksus vi heldigvis alle har råd til. Endnu. For som de fleste ved indeholder Løkkes plan for fremtidens Danmark desværre også markante SU forringelser. Vi har givet ordet til Fagrådsmanden Søren Pietsch-Thomsen, der briefer om forslagets konsekvenser for din privatøkonomi og studiets faglige miljø. I forbindelse med de mulige SU forringelser besøgte uddannelsesminister Ulla Tørnæs for nyligt AU, vores mand i felten, Christoffer Panduro, var til stede med sit kritiske sind og sin skarpe pen.

Til årets foreningsbar valgte Fagrådet i samarbejde med de resterende foreninger på studiet, at indstifte en ny pris, der skal gå til en studerende, som har ydet en ekstraordinær indsats for studiemiljøet. I år gik prisen velfortjent til Rolf Sørensen, FRED (som jo i virkeligheden står for Følg Rolf Eller Dø) formand, kasser og bestyrelsesmedlem igennem fire år. Ved årets generalforsamling trådte Rolf ”endelig” ud af FRED, fra Fortidende skal der lyde et kæmpe TAK for hans massive indsats og gode samarbejde. Vi er til gengæld glade og stolte af at kunne meddele, at vi har headhuntet selv samme Rolf til en fast tjans som boganmelder; denne måned har han kastet sig over Danmarks Byer i Middelalderen.

Nu vi er i afdelingen for gammel bebyggelse, vil vi gerne benytte chancen til at fremhæve denne måneds CRIBS, hvor Fortidendes velartikulerede Jonas Stengaard Jensen har været på kollegiesafari og besøgt nogle af de mange historikere, der formår at opbevare ikkun dem selv men også deres mange bøger på parkkollegieværelsernes få kvadratmeter. Benyt chancen til at få et indblik i dette mytiske sted – måske du selv skal på ventelisten til en plads?

Og nu: læs, læs, læs!

Kærligst Drude og Astrid