Når man som ny studerende starter på universitetet, er der mange spørgsmål der melder sig: hvor meget skal jeg læse, hvem er hende den søde fra hold 2 og ikke mindst, hvor finder jeg billige øl, efter metodeundervisningen har gjort halsen helt tør? Frygt ej, svaret på de to første ved dine tutorer og det sidste svar kommer
her, med denne lille oversigt over fredagsbarer på Arts.
pantarai
Stop nr. 1: Vi starter med filosofisk fredagsbar, i fagsprog kaldet Pantarei. Man finder baren oppe på femte sal i
bygning 1465. Pantarei byder, udover en formidabel udsigt, svar på de stor
e spørgsmål i livet og flere skæggede mænd end den lokale hipsterbar, også på AU’s billigste øl. For en flad femmer kan man her få en dejlig håndvarm Vestfyn. De billige øl tiltrækker dog ofte mange fattige studerende, så man skal komme tidligt hvis man ønsker at sidde ned.
Pros: Billige øl, god udsigt, snakkelystne folk.
Cons: Ofte håndvarme øl, pladsmangel.
Stop nr. 2: Det andet stop på ture er Nordisk/lingvistisk bar, kaldet Kommabar. Baren finder man i stueetagen i bygning 1485. Kommabar rykkede forrige år ind i splinter nye lokaler og har dermed nogle af de bedste faciliteter. Der er indbygget bar, sofa/hygge hjørne og selvfølgelig et dansegulv. Nordisk er også et af de større fag på Arts og har derfor potentiale for nogle vilde fester. Der kan dog desværre være langt mellem de vilde fester på Komma, så time gerne dit besøg med en af deres temabare. De er særlig kendt for deres årlige Ølbowlings mesterskaberne på Arts.
Pro: lækre faciliteter, Ølbowlingsmesterskab, temabare.
Cons: Langt mellem de vilde fester, lokalet kan virke halvtomt.
Stop nr. 3: Det tredje stop på vores tur bliver gjord i Sprogfagenes bar, kaldet Esperanto. Lokaliseret ved siden af Kommabar overfor indgangen til 1485. Da mange af sprogfagene på Arts ikke er særlig store, har de valgt at gå sammen og lave en fælles bar. Dette kan mærkes da man her ofte finder den største diversitet af folk og fæ. De har også et stort udvalg af øl, med Ceres og Tuborg samt diverse special øl, dog ikke noget fadøls anlæg. Baren er også modsat de andre ikke lokaliseret i et officielt lokale, hvilket man også ser på indretningen. Hvis i tror i er gået ind i den lokale kirkens korshær, så frygt ej, I er blot i Esperento.
Pros: Stor diversitet og mange folk, flipkop.
Cons: Mange folk, ingen fadøl, flipkop.
esperanto
Stop nr. 4: Det næstsidste stop på turen er hos Theologisk/religionsvidenskabelig fredagsbar, kaldet Theos. Baren finder man i stuen i bygning 1451. Theos er den bar på Arts med det største lokale, hvilket også tit kan ses i antallet af mennesker i baren. I Theos er der ofte gang i mange forskellige drukspil, fra beerpong til maxit. Theos var en gang Arts svar på morgenværtshuset, der først lukkede når sidste mand gik hjem, sådan er det dog ikke helt længere, men det er tit her folk ender, når de mindre barer lukker ned. De er også kendt for deres drinks samt lette fortolkning af biblens (for)mange bud.
Pros: Stort lokale, vilde fester, ølspil.
Cons: langsom start på festen, folk kravler rundt efter bolde under dig.
Stop nr. 5: Vores sidste stop på turen er selvfølgelig i historisk fredagsbar, Fred. Baren findes på første sal i bygning 1483, hvor man har etableret baren i et hyggeligt studierumslokale. Fred er kendt for sine mange temaer, samt den klassiske raffeltime, hvor man slår om prisen på en øl og en et shot. Fred udmærker sig også som en af de barer på Arts med fadøl, samt et stort udvalg af special øl. Lokalet er stort, rummeligt og har både sofagruppe, siddepladser og dansegulv, samt beerpong og bordfodbold.
Fred har ligesom Theos også status som festbaren, hvor man går hen, når der skal være fest. Dette ser man også ofte sidste på aftenen, hvor der til tider endda kan være længere kø end til Appelstore.
Pros: Fadøl, faciliteter, stemning, fest og temaer.
Cons: Kø, kun bar én gang om ugen.
Skål og velkommen til!
fre
Af Rune Søvsø Jensen