Nyt fra Fagrådet – Universitetsvalg 21.-24. november

Nu nærmer tiden sig med hastige skridt, hvor de universitetsstuderende igen skal valfarte til de digitale valgurner og udpege deres tillidsrepræsentanter i de besluttende organer for det næste år.

giphy

Historisk Fagråd genopstiller Marlene Hillerup Rimmen og Søren Pietsch-Thomsen til Uddannelsesnævnet og supplerer med Kasper Mølbæk Jacobsen som ny repræsentant. Uddannelsesnævnet er det lokale råd, hvor eksempelvis histories studieordning herunder eksamensform og fagsammensætning diskuteres. Marlene bliver desuden indstillet som Historiestudiets 1. suppleant til Studienævnet, hvor blandt andet dispensationer behandles.

Derudover vil Fagrådets kandidater være at finde på en støtteliste, hvis stemmer går videre til Studenterrådets spidskandidater til Universitetets Bestyrelse, Lieve Vermeulen og Sune Koch Rønnow. Vi kan kun opfordre til, at man stemmer på Studenterrådets kandidater til alle valg, da et stærkt Studenterråd på tværs af universitetets styrende niveauer giver de studerende den maksimale indflydelse i en tid, hvor erhvervslivets og politikernes øjne i stigende grad er rettet mod os.

”Hvad skal det nytte? ” spørger du måske. Studenterrådets kandidater bliver jo alligevel valgt hvert år, så hvorfor bruge små 30-40 sekunder at mit liv på at afgive min stemme? År efter år har stemmeprocenten blandt de studerende været på et pinligt lavt niveau, og universitetets ledelse kan vel med rette stille spørgsmålstegn ved kandidaters legitimitet, hvis under hver 5. studerende har orket at tage stilling.

På trods af en skæv bestyrelsessammensætning og økonomisk stramme vilkår har vi som studerende mulighed for magt og vælde, hvis vi langer ud efter den!