Kræs på SU – en gastronomisk gudie til AU

Fortidende har sat sig for, at gudie dig frem til den bedste kaffe, de største kager og sprødeste sandwichs i den labyrint af bygninger, numre og kantiner der tilsammen udgør Aarhus Universitet. Hvor Nobelparken er hæmmet af et diktatorisk kantinemonopol under studenterhusfonden, tilbyder de gule bygninger et udvalg af kantiner og caféer der er New York værdigt. Samtidig er området dog kendt for sit uigennemskuelige virvar af gange, veje, stier, kældre og trapper der kan drive selv den mest garvede humanist mod afgrunden. Følgende insidertips er nøje efterprøvet igennem flere semestre, og nyder generelt stor anerkendelse blandt kræsne historikere.

Den bedste kaffe

Er du typen der nyder en latte eller cappuccino, gerne to go så du både kan spare tid og se smart ud, er studenterhusets cafe der befinder sig i stueetagen det oplagte valg! For en flad 20’er er du garanteret byens billigste mælkekaffe der samtidig kommer med et stykke chokolade. Er du mere til den gode filterkaffe leverer FRED i samarbejde med Fagudvalget kaffe i kancelliet til den sølle pris af 2 kr. Det er til dags dato universitetets absolut billigste kaffe – husk dog at tage din kop med retur fra læsesalen da ordningen, i modsætning til studenterhuset, ikke inkluderer oprydning.

Den største kage

Findes uden sammenligning i matematisk kantine! Matematisk kantine er desuden den mest kendte og elskede kantine på universitetet – med god grund. Solide retter, billige priser og kæmpe kager får hver dag sultne studerende på tværs af studier til at krydse parken. Hvis du mere er konditertypen serverer statsbibliotekets kantine kager der er Le Glace værdig. Desuden går de perfekt med Studenterhusets latte.

Den sprødeste sandwich

Vores egen kantine i Nobelparken serverer et bredt udvalg af Noma inspirerede sandwich med uidentificerbart indhold, de smager himmelsk men prisen er også skyhøj. Derfor kan en tur til matematisk kantine anbefales. Hvis du af en eller anden grund har forvildet dig helt ned til havnen, er ingeniørernes tilhørsted Navitas en skjult perle. Rygtet lyder, at kantinen netop har sat restriktioner på kød, men med en fyld-hvad-du-kan på en tallerken for 32 kr. er det stadig i den billige ende. Derudover har kantinen førsteparket til havnen og havudsigt, hvorfor stedet er perfekt til feinschmeckere og Don Juans.

Det bedste date spot

Fysisk kantine kan prale af Aarhus bedste udsigt over bugten og er som matematisk leveringsdygtige i SU-venlige priser, derudover er Dales café i enden af parken et hyggeligt alternativ til de mere industriprægede kantiner. Dales hører under studenterhusfonden og leverer sandwich i samme kvalitet og prisleje som Nobel, dog er de yderst konkurrencedygtige i god og billig kaffe i de fleste afskygninger – og så er stemningen og indretningen som hos en almindelig café.

Den koldeste øl

Fås naturligvis i FRED. Men derudover er der et hav af fredagsbarer på universitetet, i Nobel findes mindst 8 og i parken kan blandt andet medicinsk og samfundsfaglig fremhæves. Hvis du mere er på udgik efter en kold fadøl du kan nyde under mere rolige omgivelser er uni-baren et must. Med Aarhus største øludvalg og en afslappet stemning er baren garant for en god eftermiddagsbrandert eller fyraftensøl. Baren er placeret i Studenterhusets kælder og uden synlige ure eller naturligt lys skabes et frirum fra pensum og eksamener, som mange studerende drages imod. Derudover er baren det oplagte og naturlige sted at fejre overstående eksamener, da det ligger tæt på studieadministrationen.