Anmeldelse: Matematisk kantine – en vinder?

I sin søgen efter AU’s bedste kantine er turen nu kommet, for Fortidendes madanmelder, til et besøg i Matematisk Kantine. Kantinen som de fleste kalder for en oplagt vinder.

Matematisk Kantine er beliggende i bygning 1530, hvilket er godt 10 minutters frisk gang fra Nobelparken, hvis man går gennem uniparken.

Matematisk Kantine er berømt, over det meste af universitetet, for at stå for mad af høj kvalitet. Derfor virkede det helt naturligt, at det skulle være den næste destination efter de to nærtliggende kantiner.
Idet jeg gik ind i kantinen kunne jeg ikke lade være med at blive imponeret. Der var fyldt med spændende mad og drikke, men alligevel virkede det som, at der var masser af plads. Ligesom i Samfundsfaglig Kantine, er der et imponerende udvalg af drikkevarer inklusiv øl til alle typer. Ligeså er der selvfølgelig et fint udvalg af sodavand, juice og andre drikkevarer. Kagesortimentet er også ganske imponerende med stykker af en størrelse, der får andre kantiners kager til at virke som små gnallinger. Selv salatbaren så, for mig, indbydende ud med et ganske flot udvalg. Der er altså det vigtigste og en del mere.

Oversigten over varme retter viste et imponerende udvalg med hele fem forskellige retter af forskellig slags. Valget faldt dog på det øverste, nemlig kyllingeschnitzel med råstegte kartofler og karrysauce. Umiddelbart en ret, der virker som en halvforvirrende blanding af nationaliteter. Ikke desto mindre var det, hvad der, på dagen, virkede mest indbydende for mig. For dette skulle jeg slippe 30 kr., altså en lavere pris end andetsteds for noget som, efter sigende, skulle være bedre end, hvad de andre kantiner byder på.

Heldigvis endte jeg ikke med at blive skuffet. Allerede ved første mundfuld kunne jeg mærke, at det ville blive et, mildest talt, tilfredsstillende måltid. Den veltilberedte kylling med en flot panering og et lille drys ristet kokosmel stod rigtigt lækkert sammen med den småsøde, men også forholdsvist stærke karrysauce. Især kokossen komplimenterede smagen. Ligeså fungerede de råstegte kartofler godt dertil, om end der ikke var helt så meget smag i dem, som man kunne have håbet på. Det betød, at de let blev overdøvet af saucen og dermed næsten lige så godt kunne have været alle mulige andre slags tilbehør. Det er dog, mere eller mindre, det eneste negative, der er at sige om måltidet.

Kantinen blev besøgt i påskeferien, så den store spisesal var langt fra fyldt, men der herskede stadig en god stemning med snak på flere forskellige sprog i den, også ganske pæne, spisesal.

Matematisk Kantine får samlet set 5½ ud af 6 MacKaybøger og den lille gåtur er absolut maden værd.