Humbug går efter bækkenet

Kapsejladsen står for døren. D. 28. April nærmer sig efter hånden med hastige skridt. Dagen hvor Universitetsparken fyldes af op imod 30.000 studerende og lignende godt folk. Dagen hvor 12 hold skal kæmpe om det eftertragtede trofæ, det gyldne bækken.

Et af disse hold er repræsentanterne fra humaniora, Humbug. Et kludetæppe af studerende fra Arts med potentielle sejlere fra studier som brasilianske studier, arkæologi og religionsvidenskab samt en enkelt med fortid på historie. Disse skal forsøge at forsvare humanioras ære imod studier som økonomi, statskundskab, medicin og de forsvarende mestre fra psykologi.

‘For at kunne konkurrere med disse normalt stærke hold, begyndte Humbug træningen i starten af marts. Med en enkelt undtagelse har Humbugs hold ingen erfaring som sejlere, blandt andet grundet at foreningen sidste år stod som dommere da kapsejladsen løb af stablen. Alt har skulle læres mere eller mindre fra bunden af. Derfor har der været stor brug for erfarne kræfter i oplæringen, hvilket blandt andet foreningens ”admiral”, Rune, har stillet til rådighed. Ligeså er der stor rutine i søen, hvor undertegnede står som bådvender.

18156830_1455432057852715_2426282093405435442_n
Men hvordan går det så?
Der trænes flere gange om ugen, og pilen peger så absolut den rigtige vej. Tiderne bliver stille og roligt bedre, men der er endnu lang vej før Humbug kan kaldes for stærke kandidater til en sejr. Troen på foreningens første finaleplads eksisterer dog i høj grad på holdet, for med en lille måned tilbage til den store dag er der stadig god mulighed for at skære sekunder af. Træningen intensiveres mere og mere for at målet nås. Om det lykkes kan kun tiden vise.

Så kig forbi og find ud af om et bet på Humbug som vindere kan være pengene værd.