HSV i fremdrift

Fodbolden er tilbage på det berømte træningsanlæg på Skovvangsskolen, som har tradition for skabelsen af verdensklassespillere. Efter en fortjent sommerpause, hvor klubbens ækvilibrister har fået ladet batterierne op, er der sket nogle ændringer. Som en anden Premier League klub efter en Silly Season, er der mange nye ansigter at spotte på træningsanlægget – rygterne går dog på, at transfersummerne har været betydeligt lavere. Mange unge russere har fundet vej, og kvaliteten og konditionen er overraskende høj, muligvis grundet at de ikke har gået på universitet så længe endnu. Der kan dog ikke herske tvivl om, at især Historischer Sport-Vereins 7-mandshold stormer frem.

Efter en lidt svingende start med blandende resultater har HSV 7-mandsholdet endelig fået styr på sagerne, og med et par energiske russere begynder resultaterne så småt at tikke ind. Det betød, at mandag d. 19. september var der lagt i kakkelovnen til et topbrag mod FC Frederiksbjerg aka. FC Judas. Og man må sige, det blev en topkamp værdig. Den fik på alle parameter: drama, gode mål og hårde dueller.

Det blev en hård start, hvor et indlæg/skud fra siden af midten desværre overlistede en ellers velspillende Kristian Østergaard på målet, som også senere skulle få en hovedrolle, og dermed kom FC Frederiksbjerg på 1-0. HSV er et klassehold; det ved FCF også, og det medførte, at de valgte at parkere bussen, og HSV måtte som et andet Barcelona forsøge sig at spille igennem den mur, de stillede foran målet. HSV måtte dog desværre gå til pause bagud 1-0, men med troen på sejren.

Efter pausen valgte coach Mads Kops at rotere lidt på positionerne og satte en tændt Mads Vestergaard på banen. Mads var måske en anelse overtændt, og hans første aktion blev en flot glidende tackling på Simon Ordell, og selvom Simon faldt noget let, valgte dommeren at fløjte straffe. Det var dog ikke noget problem for Kristian Østergaard, som offerede alt og nappede straffesparket let og elegant, idet han fik tyret bolden i skridtet. En sand klasseredning. Det gav fornyet håb. HSV satsede og trykkede på for at få det udlignede mål, og det gav naturligvis også chancer til FCF den anden vej; men gudskelov for et par uskarpe angribere og en Manuel Neur-klon på mål forblev HSV inde i kampen. Til sidst gav vores ivrige angrebspil pote. En nødbremse fra FCF gav frispark lige ude for feltet, og Kristoffer Lindegaard lod ikke muligheden gå fra ham, og med et hårdt sparket frispark igennem FCF målmands ben, kom den store forløsning og udligningen blev fejret med manér! Kampen endte dermed 1-1, som nok også var retfærdigt nok.

Det betyder, HSV kravler op på 3. pladsen, men med et overkommeligt slutprogram er der mulighed for mere!

11-mandsholdet skal naturligvis også nævnes, selvom det skal siges, at undertegnede endnu ikke har fået set så mange af deres kampe. De har et svært slutprogram mod nummer 1, 2 og 3, men med tanke på et vis væddemål omkring antal øl til afslutningsfesten tæller hvert et point.

HSV går en lys fremtid i møde.

Skrevet af Mikkel Jensen