HSV’S KARAKTERBOG – Mange 6 stjernede præstationer, da Bach kørte rundt med Hasle B (4) på Reden

Af Fortidendes sportskommentator Anders Dahl Boch
Der var lagt i kakkelovnen til et hæsblæsende opgør, da de to bedste hold i pulje 250 fra herrernes serie 5 fredag den 24. september tørnede sammen. HSV vandt 4-3 i en kamp, som var præget af afsindigt mange dommerfejl og en utrolig stemning. Det var én enkelt målscore og nogle fantastiske målmandspræstationer, som blandt andet skulle til for at sikre 3 point og en fejlfri start på puljen for de lyserøde.

Fortidendes sportskommentator Anders Dahl Boch har delt karaktere ud til HSV spillerne efter topkampen mod Hasle. Se dem her:

Benjamin Stokholm: 6 *

Hvis det ikke var fordi, at benji selv havde gjort opmærksom på, at han normalt ikke stod på mål, ville man aldrig have gættet det fra sidelinjen. Benji udviste igennem hele kampen alle de tre f’er, som en målmand skal besidde; fysisk, fattet og fandens verbal. At der blev lukket tre mål ind, var ikke andres skyld end dommeren, og det udløser selvfølgelig en topkarakter til HSV-målmanden.

Matthias ”Matti” Lageri: 6*

Efter en lidt kedelig start med et par uforvarende opdækninger af sidelinjen, fandt HSV’s venstreback sig hurtigt til rette på sin plads ned af sidelinjen med mange gode aktioner i både defensiven såvel som offensiven, også her kan sådan en optræden ikke udløse mindre end 6 stjerner.

Mathias Skare og Mads Bräuner: 6*

Det var ikke nogen nem opgave de to midt stoppere i HSV’s forsvar stod overfor, når hasle havde bolden, det skulle dog hurtigt vise sig, at de to forsvarsspillere ikke var påvirket af presset. De mestrede opgaven med en kølighed og et overblik, man sjældent ser uden for Europas bedste rækker. Inspireret af deres store sammenspil har jeg valgt at placere dem under den samme karakter, som selvfølgelig skulle være endnu en 6.

Martin Butzbach 5*

Butzbach skulle tidligt spille en stor hovedrolle, da han efter 13 min befandt sig som sidste mand mod en hurtig omstilling. Episoden resulterede i et rutineret gult kort og 10 min uden for banen. På Butzbachs egen anmodning ønskede han ikke at modtage topkarakter for sin kamppræstation, en anmodning jeg selvfølgelig efterfølger. For et rutineret gult kort bliver det derfor til 5 stjerner til den spillende assistenttræner.

Kristoffer “Kris” Lindegaard 6*

Holdets store leder og spillende træner, Kristoffer ”Kris” Lindegaard, havde lagt en bundsolid plan for dagen med en klassisk 4-4-2 formation, som førte HSV til pause med en føring på 2-0. Efter første halvleg havde Kris set noget, vi andre ikke havde. Han skiftede prompte til 4-5-1, og det skulle vise sig at være en taktisk genistreg, der førte til de 3 point ved slutfløjt.

Jonas Dalbøge 6*

Der var generelt meget at se til på midtbanen under kampen for Dalbøge. Mange problematiske bolde blev dog håndteret med bidende tacklinger, elegante afleveringer og en enorm radius i sit genpres. 6 stjerner ikke til meget diskussion.

Jonathan Grønbæk 6*

Liggende ved siden af Dalbøge på midtbanen, spillede Grønbæk sig hurtigt ind i kampen med hurtige kombinationer og fremragende fysik på andenboldene. På trods af dommerforseelser, der førte til et frispark eller to, må det stadig kunne give 6 stjerner.

Anders Thomsen 6*

Liggende ude på højre kant, skabte Thomsen plads inde i feltet med sit løb ned af sidelinjen, præcise indlæg og en helveds hurtighed, der altid giver en god karakter.

Mikkel Bundgaard 6*

Bundgaard var pga. sin fysik i stand til at skabe en enorm mængde plads på toppen, og sammen med Bachs målnæse ved sin side kunne det ikke blive til andet end mål.

Emil klinkby og Anders Nielsen 6*

De to indskiftere var med til at aflaste et hårdtarbejdende HSV mandskab. Emil med en krigerisk flænge over øjet, og et par ben på Anders, der lignede, de kunne løbe til Marathon og tilbage igen. Det var alt, hvad HSV havde brug for i den anden fase af kampen, og et godt eksempel på, at man ikke behøver at starte inde for at få topkarakter.

Andreas Bach 7* (Kampens spiller)

Sidst, men på ingen måder mindst, har vi ingen andre end kong Midas ham selv: Andreas Bach. Alt, hvad Andreas rørte ved i løbet af kampen, blev til guld. I det her tilfælde havde guldet en værdi på 4 basser og nogle forvirrede hoveder på samtlige af Hasles spillere. Målene kom fra to friløbere, et enkelt straffespark og et frisparksmål, der kun kan sammenlignes med, da Damsinho tæskede den ind mod England. Kampens spiller gjorde redaktionen så begejstret, at vi i euforien fandt en ekstra stjerne i karakterskalaen frem, for why the fuck not.

Det lykkedes os at fange spillende assistenttræner Martin Butzbach efter kampen. Her er hvad han havde at sige:

Martin, det er et kedeligt spørgsmål, men hvordan føles 3 point?

Du ved det jo godt, det føles fantastisk altså.

Det ender jo med at blive en til tider bøvlet affære, og man kan ikke sige dommerkendelserne var med jer. Hvad synes du om holdes kampgejst?

Jeg synes, det her er sådan en sejr, hvor vi bare kæmper røven ud af bukserne. Vi får to gule kort imod os, inklusiv mig selv. Det, som jeg får, er selvfølgelig fortjent, men jeg synes, vi gav alt, hvad vi havde i os i dag, selv i de 20 minutter vi er i undertal, så hjalp vi hinanden.

Hvis man har fulgt med i HSV’s træning her på det sidste, vil man lægge mærke til en rekruttering af mange nye talenter til holdet. Hvordan har Scouting-processen op til den nye sæson været?

Jeg tror, det har været vigtigt for os at komme ud til folk med HSV’s navn, ikke så meget med at vi spiller fodbold, men mere, at vi har et godt fællesskab. Jeg synes, jeg kan mærke på de nye, at de er ved at have følelsen af et fælleskab, hvor de kan komme ud og lave noget andet end skole.

Hvis man nu kunne have lyst til at spille med jer, hvor er i så at finde?

Vi har fri træning, som er åben for alle ved skovvangskolen de fleste tirsdage, lige nu er det fra 18:30-19:30, men på grund af solen bliver det snart rykket frem til 18:00 til 19:00.

Nu er I jo en Århus klub, så afsluttende bliver jeg selvfølgelig nødt til at høre, hvordan vil HSV, om et par sæsoner, stille op i en Champions Leauge semifinale – er det en 4-4-2 eller 4-5-1 med Bach på toppen?

Jeg tror generelt bare, vi kommer til at smide Bach på toppen, og så må vi andre være et sted bagved, hvor vi ikke går i vejen.